ΤΕΧΝΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Φεβρουάριος 09, 2012, 04:01:54 μμ
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. *

τεχνικο ιστολογιο
Επίλυση τεχνικών προβλημάτων σε Η/Υ χωρίς επίσκεψη τεχνικού.
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  

Επίλυση τεχνικών προβλημάτων σε Η/Υ χωρίς επίσκεψη τεχνικού.
Αποστολέας Μήνυμα
asfalia
Αρχάριο μέλος
*

Προφίλ E-mail
« στις: Μάρτιος 12, 2009, 10:31:00 πμ »

Γεια σας,

Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς κάνω μια προσπάθεια μόνος μου να ξεκινήσω κάτι απογοητευμένος απο τους Έλληνες εργοδότες. Ασχολούμαι επαγγελματικά με υπολογιστές και κυρίως την ασφάλεια των ελλήνων χρηστών με διετή προυπηρεσία σε firewall sonicwall και antivirus symantec.

Παρέχω απομακρυσμένη βοήθεια σε υπολογιστές με πρόσβαση στο ίντερνετ. Αναλαμβάνω επίλυση τεχνικών προβλημάτων, καθαρισμούς ιών, ασφάλεια δικτύου, ασφάλεια κατά την πλοήγηση στο ίντερνετ. Για τους επισκέπτες του forum δωρεάν δοκιμή ενώ η χρέωση είναι από 7euro μετά την επίλυση του προβλήματος. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm η email στο
Κώδικας:
firewallgr@yahoo.gr
Ελπίζω το post μου να μη θεωρηθεί κακόβουλο. Ευχαριστίες Αναποφασιστικότητα Δημήτρης.
Καταγράφηκε
admin
Διαχειριστής
Ανώτερο μέλος

"Μονο δυο πραγματα ειναι απεραντα: το συμπαν και η

Προφίλ WWW E-mail
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 13, 2009, 01:08:14 πμ »

καλησπερα 
το post που έκανες είναι στα όρια της πώλησης !!!
αλλά παρόλα αυτά το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον
όπως έχεις καταλάβει σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες
είμαστε κατά στο ποστάρεις απλά εμπορικά το αντικείμενο σου
αλλά είμαστε υπέρ στις νέες υπηρεσίες ,προϊόντα κτλ
επίσης είμαστε υπέρ των νέων ανθρώπων που προσπαθούν να αλλάξουν τις παλιές κακές συνήθειες
με λίγα λόγια μπράβο σου ….ελπίζω να τα καταφέρεις
επίσης θα σου κάνω 2-3 ερωτήσεις   …απλά για να μπουν στο νόημα και οι υπόλοιποι
ποιο remote  χρησιμοποιείς logmein,vnc ktl
αν μπορείς να κάνεις ρεμοτε σε Linux συστήματα ?
Καταγράφηκε

asfalia
Αρχάριο μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 14, 2009, 01:32:14 μμ »

Καλησπέρα

Αρχικά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο για την ανοχή σου στο post μιας και όντως είναι στα όρια.  Ευχαριστώ λοιπόν.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δε θα πω το όνομα του προγράμματος που χρησιμοποιώ. Απορία

Είναι μια ιδέα που ξεσήκωσα από την Ολλανδία, δούλευα 2 χρόνια εκεί σε μια εταιρεία που έκανε υποστήριξη σε Sonicwall firewall. Ως super ασφαλή environment, είχαν επιλέξει το πρόγραμμα αυτό, το οποίο μπορεί να προσφέρει encryption μέσω vpn και δυναμικούς κωδικούς για αποφυγή κακόβουλών κινήσεων.  Αυτά τα διαπίστωσα και μόνος μου κάνοντας sniffing με το wireshark σε διάφορες συνδέσεις για να δώ τους Peer και ότι υπάρχει encryption. Μια άλλη βασική διάφορα με αυτά που αναφέρεις logmein,vnc είναι ότι κάνει reverse nat, επομένως δε χρειάζεται καμία πλευρά να ανοίξει πόρτες στο router του. Τέλος σου δίνει τη δυνατότητα για εκτέλεση και όχι εγκατάσταση ολοκληρώνοντας το τομέα της ασφάλειας μιας και μπορείς μετά απλά να διαγράψεις το αρχείο που κατέβασες.  Σημαντικό τέλος είναι ότι ο client αναμενόμενα είναι δωρεάν. Linux δεν υποστηρίζει.

Απολογία – εξήγηση για την μη αναφορά του προγράμαμτος.
Γυρνώντας Ελλάδα και ξανά βλέποντας την παρούσα οικονομική κατάσταση, άλλαξα 3 δουλειές σε 7 μήνες, ο ένας χρεοκόπησε, αποφάσισα να στηριχτώ στα δικά μου πόδια. Ξεκίνησα να ενημερώνω εταιρείες και ιδιώτες με όποιο τρόπο μπορούσα post email κάρτες και αγγελίες για αυτή τη νέα μου προσπάθεια. Στη διάρκεια αυτή κάποιοι θέλησαν να δοκιμάσουν κάποιοι μου έσβησαν τα post κάποιοι με είπαν spammer και κάποιοι χάρηκαν με πολύ για τον τρόπο συνεργασίας και το κόστος, αλλά μέχρι εδώ όλα καλά.

Στην Ελλάδα όμως ισχύει το ότι δε θέλει να σε δει κανείς να πετυχαίνεις κάτι που σε διαβεβαιώνω στην Ολλανδία τουλάχιστον δεν ισχύει. Δε μιλάω για ανταγωνισμό, σε αυτό που προτείνω άλλωστε είναι πολύ μικρός έως μηδενικός αλλά κατέβασα πολύ τις τιμές συγκριτικά με τον άλλο που χρεώνει επίσκεψη 30, 40, 50 ευρώ και πάει λέγοντας για έναν καθαρισμό από ιούς κάτι που εγώ θεωρώ απαράδεκτο.

Εγώ είμαι συνδρομητής της ontelecoms και ασχολούμαι από τότε που γύρισα από Ολλανδία με την ασφάλεια των ελληνικών δικτύων το οποίο είναι τρύπιο βλέπε hacking του cern. Βρήκα λοιπόν μια τρύπα στο δίκτυο της Ontelecoms , έναν απλό τρόπο για να αποσυνδέσεις κατά βούληση τους οικιακούς συνδρομητές της On. Τους ενημέρωσα επίσημα και επώνυμα για αυτό και αντιμετώπισα τη κοροϊδία και τον ωχαδερφισμό σε όλο του το μεγαλείο, όσο για λύση ούτε κουβέντα. Μετά από αυτό εγώ πόσταρα στο Youtube τον τρόπο για να τον μάθουν οι χρήστες, όπως ενημερώνω και τους ιδιοκτήτες των ελληνικών website για τις τρύπες που βρίσκω στις σελίδες τους. Αυτό με την ontelecoms όμως μου γύρισε boomerang σε αυτό που κάνω τώρα μιας και ολημερίς και ολονυχτίς το modem μου αποσυνδεόταν χωρίς να μπορεί κανείς να βοηθήσει.

Πρακτικά αυτό για μένα δεν είχε κόστος μιας και χρησιμοποιώ τον ΟΤΕ όταν δουλεύω. Θεωρώ όμως ότι η δημοσιοποίηση του προγράμματος πιθανόν να έβαζε εμένα αλλά και τους πελάτες μου σε προβλήματα και ζητώ κατανόηση  για τη μη αναφοράς του προγράμματος στο forum σας. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για δωρεάν δοκιμή.

Σημείωση: Δε νομίζω να έχω ξανακάνει τόσο μεγαλό post σε forum
Καταγράφηκε
admin
Διαχειριστής
Ανώτερο μέλος

"Μονο δυο πραγματα ειναι απεραντα: το συμπαν και η

Προφίλ WWW E-mail
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 15, 2009, 12:38:16 μμ »

Καλημερα
Ίσως κάνεις καλά που δεν αναφέρεις το λογισμικό!!
Εγώ έχω καταλήξει στο λογμειν (δεν χρειάζεται και αυτό  άνοιγμα πόρτες )
Ίσως αρκετά άτομα εδώ μέσα χρειάζονται αυτήν την υπηρεσία για ρύθμιση ρουτερ
Για μεταφορά εικόνας  πχ άνοιγμα πόρτας για να τρέχει η εφαρμογή βιντεο
Επίσης για υπηρεσίες dyndns ktl
Καλή επιτυχία
Καταγράφηκε

asfalia
Αρχάριο μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 22, 2009, 07:09:27 πμ »

Γεια σας και πάλι,

Το άνοιγμα της πόρτας (NAT-PAT) είναι κεφάλαιο των δικτύων το οποίο καταλαβαίνω σε μεγάλο βαθμό. Υποστηρίζοντας hardware firewall, το οποίο απο default έχει όλες τις πόρτες κλειστές για το LAN, συχνά είχα ως δουλειά να επιτρέψω σε χρήστες τη πρόσβαση στο Internet, να ανοίξω κάποιο server (web, email) ή να επιτρέψω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Χρησιμοποιώντας telnet στη συγκεκριμένη πόρτα μπορείς να επιβεβαίωσης ότι πράγματι η πόρτα είναι ανοιχτή. Ως ένα επιπλέων βήμα χρησιμοποιούσα, packet capture-Wireshark- πρόγραμμα το οποίο λατρεύω, για επίλυση προβλημάτων δικτύων.

Dyndns χρησιμοποιούσαμε για site tou site vpn, όταν κάποιος δέν είχε στατική ip αλλα και για να ελέγχω το pc του σπιτιού μου. Θεωρώ ότι έχει κάποια μικροπροβλήματα ασφαλείας, αφού κυρίως κάνεις relay σε κάποιον 3ο, όπως με τους public proxy. Σίγουρα όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι η μοναδική λύση.

Αυτά και ευχαριστώ!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 22, 2009, 07:15:59 πμ από asfalia » Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: